Sukuseuran vuosikokous Savonlinnassa 11.8.2012

Sormusten sukuseura ry:n vuosikokous pidettiin 11.8.2012 Savonlinnan Seurahuoneella. Osallistujia kokouksessa oli 32. Pääosa kokousedustajista oli itäisestä Suomesta. Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja lisäksi päätettiin sukukirjan tekemisen käynnistämisestä.     Vuosikokouksessa käsiteltiin vuosien 2010 ja 2011 tilinpäätökset ja kuultiin hallituksen toimintakertomus sekä tilintarkastajien lausunnot. Keskeisimpiä tapahtumia ajanjaksolla olivat seuraavat: Sukuseuran edellinen vuosikokous pidettiin Joensuussa 31.7.2010. Kokouksessa päätettiin sukuseuran sääntöjen 8 §:n muuttamisesta. Sääntömuutoksen myötä seuran vuosikokous pidetään joka toinen vuosi. Hallitus on valmistellut sukukirjan tekemistä kartoittamalla sukukirjan tekijöitä, pyytämällä tarjoukset kirjan toimittamisesta, esittelemällä aiemmin seurassa tehtyjä sukututkimuksia ja käymällä jatkoneuvotteluja tarjouksen jättäneiden kanssa. Vuoden 2011 lopussa seurassa oli jäseniä 211 henkilöä Kokouksessa vahvistettiin vuosien 2010 ja 2011 tilinpäätökset ja toimintakertomus sekä myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ko. vuosilta Vuosikokouksessa päätettiin käynnistää Sormusten sukukirjan toteuttaminen hallituksen valmisteleman esityksen mukaisesti: Sormusten sukukirjan toteuttamishanke käynnistetään sukututkija Tuula Kiisken kanssa Projektissa hyödynnetään Juhani Sormusen, Pauli Sormusen ja Veijo Sormusen aiemmin tekemiä sukututkimuksia ja kaikkea muuta suvun jäsenillä olevaa aineistoa Tuula Kiiski tekee lisäsukututkimuksia, jotta Sormusten suku saadaan kattavasti kartoitettua Suvun jäseniltä kerätään materiaalia, tarinoita ja valokuvia suvun historiasta Alustava aikarajaus sukukirjassa on 1600-luvun lopulta 1900-luvun alkuun Sukukirjan arvioitu laajuus on noin 700 sivua Kirjan tekemisen arvioitu kestoaika on 4 – 5 vuotta Kirjan tekemistä rahoitetaan korottamalla jäsenmaksua. Vuosina 2013 - 2014 tämän suuruus on 25 euroa/jäsen/vuosi. Hallitus ohjaa ja valvoo sukukirjan toimitustyön etenemistä Hallitus perustaa kirjatoimikunnan, joka toimii aktiivisessa ja läheisessä yhteistyössä sukukirjan toimittajan kanssa Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio vuosille 2013 ja 2014. Jäsenmaksut seuraavalle toimikaudelle vahvistettiin seuraavasti: varsinaisen jäsenen jäsenmaksu on 10 euroa/vuosi ainaisjäsenen jäsenmaksu on 100 euroa näiden lisäksi toimintakaudella 2013 – 2014 laskutetaan kaikilta jäseniltä lisäjäsenmaksua 25 euroa/vuosi sukukirjan tekemistä varten Seuraavalle toimikaudelle hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Juhani Sormunen (Joensuu), varapuheenjohtajaksi Pauli Sormunen (Tohmajärvi) ja hallituksen jäseniksi Pirkko Keskisärkkä (Kontiolahti), Ari Sormunen (Kuopio), Reino Sormunen (Nurmes) ja Veijo Sormunen (Kitee). Vuosikokouksen jälkeen iltapäivällä tutustuttiin Olavinlinnaan, jonne oli järjestetty opastettu tutustumiskierros. Asiantunteva opas kierrätti kokousedustajia Olavinlinnassa ja kävi samalla läpi linnan värikästä ja monivaiheista historiaa. Lisätietoja Sormusten sukukirjan toteuttamishankkeesta voi kysellä seuran puheenjohtajalta Juhani Sormuselta.
VUOSIKOKOUS 2012