Sukutapahtuma Kuopiossa 25.7.2009

Sormusten Sukuseura ry järjesti sukutapahtuman lauantaina 25.7.2009 Kuopiossa, Hotelli Iso-Valkeisessa. Sormusten suvun asioista kiinnostuneita osallistujia oli yhteensä 52, joista osa oli viimeisen vuoden aikana liittyneitä uusia jäseniä.   Puheenjohtaja Juhani Sormunen toivotti sukutapahtumaan osallistujat tervetulleiksi ja kertoi sukuseuran perustamisesta ja tähänastisesta toiminnasta. Läsnäolijoiden esittelykierroksella kaikki kertoivat mistä päin Suomea olivat tulleet ja mihin sukuhaaraan kuuluivat, jos heillä oli tietoa. Aamupäivä oli varattuna keskusteluun ja yhtenä, varsin mielenkiintoisena keskustelun aiheena oli sukukirjan laatiminen. Kannanotot olivat yksimielisesti sukukirjan tekemistä puoltavia. Sukukirjan laatiminen luvattiinkin ottaa käsiteltäväksi vuosikokouksessa 2010. Lounaan jälkeen puheenjohtaja Juhani Sormunen piti esitelmän aiheesta Sormuset Savossa 1500-luvulla. Esitelmä perustui lähinnä Pohjois-Savon sukututkijain julkaisuun "Tavinsalmen asutustutkimus v. 1548 - 1600 täydennettynä muilla historian tutkijoiden selvityksillä. Yllättävän monta Sormunen-nimistä on löytynytkin silloisesta Tavinsalmen suurpitäjästä. Sukutapahtumaan oli järjestetty myös kevyempää ohjelmaa. Valtakunnan huippuihin lukeutuva hanuristi Timo Sormunen Siilinjärveltä viihdytti sekä aamu- että iltapäivällä. Timo oli vuonna 2008 Kultainen harmonikka- kilpailun finalistien joukossa. Sukutapahtuman jälkeen juotiin pullakahvit, ja osanottajat ostivat myynnissä olleita sukuseuran vaakunoita ja pinssejä. Sukutapahtumasta on myös puheenjohtaja Juhani Sormusen kirjoitus Sukuviesti-lehdessä (6/2009).
SUKUTAPAHTUMA 2009