Sukuseuran vuosikokous Kolilla 27.7.2014

Sormusten sukuseura ry:n vuosikokous pidettiin 27.7.2014 Kolilla. Kokoukseen osallistujia oli  kaikkiaan 38. Sukuseuran kokousvieraat tulivat Pohjois-Karjalan lisäksi mm. Mikkelistä, Helsingistä, Urjalasta, Lahdesta ja kaukaisin aina Ruotsista saakka.     Kuva: Sormusten sukuseuran puheenjohtaja Juhani Sormunen (vas.) ja sukututkija Tuula Kiiski (oik.) Vuosikokouksessa käsiteltiin vuosien 2012 ja 2013 tilinpäätökset, kuultiin hallituksen toimintakertomus ja tilintarkastajien lausunnot. Keskeisimpiä tapahtumia tällä ajanjaksolla olivat mm. seuraavat: Sukuseuran edellinen vuosikokous pidettiin Savonlinnassa 11.8.2012. Kokouksessa päätettiin käynnistää Sormusten sukukirjan toteuttamishanke. Hallitus käynnisti yhdessä sukututkija Tuula Kiiskin kanssa sukukirjan valmistelutyön syksyllä 2012 Työ on edennyt lähtötietomateriaalin kokoamisella, sukututkimuksilla sekä aineiston yhdenmukaistamisella, tarkistamisella ja tallentamisella Sukujutut-ohjelmaan Hallitus on kerännyt henkilötietolomakkeita sataa vuotta nuoremmilta sukuseuran jäseniltä ja niitä on palautettu noin 150 Sukuseuran jäsenmäärä on alentunut, koska osa jäsenistä on jättänyt jäsenmaksunsa jatkuvasti maksamatta Vuoden 2012 lopussa seurassa oli jäseniä 196 henkilöä ja vuoden 2013 lopussa yhteensä 164 jäsentä Kokouksessa vahvistettiin vuosien 2012 ja 2013 tilinpäätökset ja toimintakertomus sekä myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle kyseisiltä vuosilta. Sormusten sukuseuran toimintasuunnitelman painopistealueiksi vuosille 2015 - 2016 todettiin seuraavat asiat: Sukukirjan työstäminen on sukuseuran keskeisin aktiviteetti kaudella 2015 - 2016. Sukututkija Tuula Kiiski tekee parhaillaan sukututkimuksia ja lähdeaineiston yhdenmukaistamista Sukujutut-ohjelmaan. Seuraavan toimintakauden aikana työn painopiste siirtyy sukukirjan toimitustyöhön. Jäsenkirjeen mukana lähetetään edelleen vuosina 2015 - 2016 jäsentietolomake sukukirjan tietojen keräämistä varten ja tietojen julkaisulupaa varten. Jäsenistöltä toivotaan sukukirjaan vanhoja valokuvia, henkilökuvauksia, artikkeleita ja muita dokumentteja. Sukuseuran verkkosivujen ylläpitoon ja kehittämiseen varaudutaan talousarviossa lisäpanostuksella. Tavoitteena on kotisivujen uusiminen nykyaikaisemmiksi hankkimalla uusi kotisivuohjelmisto. Sormusten sukuseura ry jatkaa Sukuseurojen keskusliiton jäsenenä. Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio vuosille 2015 ja 2016. Jäsenmaksut tulevalle toimikaudelle vahvistettiin seuraavasti: varsinaisen jäsenen jäsenmaksu on 12 euroa/vuosi ainaisjäsenen jäsenmaksu on 120 euroa näiden lisäksi toimintakaudella 2015 – 2016 laskutetaan kaikilta jäseniltä lisäjäsenmaksua 25 euroa/vuosi sukukirjan tekemistä varten Uudelle toimikaudelle hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Juhani Sormunen (Joensuu), varapuheenjohtajaksi Pauli Sormunen (Tohmajärvi) ja hallituksen jäseniksi Pirkko Keskisärkkä (Kontiolahti), Ari Sormunen (Kuopio), Reino Sormunen (Nurmes) ja Veijo Sormunen (Kitee). Lisätietoja Sormusten sukukirjan toteuttamishankkeesta voi kysellä seuran puheenjohtajalta Juhani Sormuselta.
· · · · · · · · · · · · · · · · VUOSIKOKOUS 2014