Sukuseuran vuosikokous Juvalla 20.8.2016

Sormusten sukuseura ry:n vuosikokous pidettiin lauantaina 20.8.2016 Juvalla Partalan Kuninkaankartanossa. Osallistujia kokouksessa oli kaikkiaan 34. Vuosikokouksessa käsiteltiin sukuseuran sääntöjen määräämät asiat.     Kuva: Sormusten sukuseuran vuosikokous Juvalla 2016 Vuosikokouksessa esiteltiin vuosien 2014 ja 2015 tuloslaskelmat ja taseet, kuultiin hallituksen toimintakertomus ja toiminnantarkastajien lausunnot.  Sormusten sukuseuran toiminnassa keskeisiä asioita vuosina 2014 - 2015 olivat: Sukuseuran edellinen vuosikokous pidettiin Kolilla 27.7.2014. Sukukirjan työstämistä jatkettiin tavoitteella, että kirja valmistuisi suunnitellun aikataulun mukaisesti vuonna 2017 Jäsentietojen keräämistä jatkettiin edelleen vuosina 2014 - 2015 sukukirjaa ja tietojen julkaisulupaa varten. Perhetietolomakkeita palautui runsaasti, kaikkiaan noin 200 kappaletta. Sukututkija Tuula Kiiski jatkoi sukututkimustyötä, aineiston keräämistä ja analysointia sekä lähdeaineiston yhdenmukaistamista Sukujutut-ohjelmaan. Suvun jäseniltä on kerätty vanhoja valokuvia, henkilökuvauksia, artikkeleita ja muita dokumentteja kirjaa varten Sukukirja valmistelu on edennyt asetetun aikataulun ja kustannusarvion mukaisesti Sukuseuran www-sivut uusittiin täydellisesti syksyllä 2014. Sivujen suunnittelua ja ylläpitoa varten hankittiin seuralle kotisivuohjelmisto Sormusten sukuseura on jatkanut Sukuseurojen keskusliiton jäsenenä Sukuseuran jäsenmäärä on alentunut eroamisten ja maksamattomien jäsenmaksujen vuoksi Vuoden 2014 lopussa seurassa oli maksaneita jäseniä 153 henkilöä ja vuoden 2014 lopussa yhteensä 142 henkilöä Vuosikokous vahvisti vuosien 2014 ja 2015 tilinpäätökset ja toimintakertomuksen sekä myönsi vastuuvapauden hallituksen jäsenille kyseisiltä vuosilta. Sormusten sukuseuran toimintasuunnitelmassa painopistealueet vuosille 2017 - 2018 ovat Sukukirjan valmistelu on loppusuoralla ja kirjan taittovaihe alkaa syksyllä 2016. Kirja pyritään saamaan painokuntoon vuoden 2016 loppuun mennessä. Tavoitteena on, että kirja olisi valmis alkuvuonna 2017. Kirjaa on suunniteltu tilattavan 300 kappaleen painos. Hallitus on kilpailuttanut painatustyön. Sukuseura on varautunut kirjan viimeistelyn, taittamisen ja painatuksen kustannuksiin ja niihin on rahat olemassa. Lisäjäsenmaksun kerääminen sukukirjaa varten päättyy. Sormusten sukuseura ry jatkaa Sukuseurojen keskusliiton jäsenenä. Jäsentiedote seuran toiminnasta lähetetään vuosittain huhti-toukokuussa. Jäsentiedotteen yhteydessä lähetetään lasku jäsenmaksusta. Sukuseuran www-sivuja päivitetään ja kehitetään niin, että ne ovat sekä tiedotuskanava sukuseuran jäsenistölle että tapahtuma-arkisto. Jäsenmaksua korotetaan 3 euroa/vuosi mm. kirjanpitokustannusten vuoksi Seuraava vuosikokous järjestetään vuonna 2018. Hallitus päättää vuosikokouksen ajankohdan ja paikan alkuvuodesta 2018. Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio vuosille 2017 ja 2018. Jäsenmaksut seuraavalle toimintakaudelle päätettiin seuraavasti: varsinaisen jäsenen jäsenmaksu on 15 euroa/vuosi ainaisjäsenen jäsenmaksu on 150 euroa Uudelle toimikaudelle hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Juhani Sormunen (Joensuu), varapuheenjohtajaksi Pauli Sormunen (Tohmajärvi) ja hallituksen jäseniksi Pirkko Keskisärkkä (Kontiolahti), Ari Sormunen (Kuopio), Reino Sormunen (Nurmes) ja Veijo Sormunen (Kitee).
· · · · · · · · · · · · · · · · · · VUOSIKOKOUS 2016